Ministrul Educației vrea eliminarea evaluărilor naționale la ciclul primar

Ministrul Educației, a declarat, că evaluările naționale ar trebui eliminate până la gimnaziu, deoarece „îi stresează și îi sperie pe copii”. De asemenea, ministrul a anunțat că manualele vor fi evaluate și revizuite.

În acest moment, prima evaluare națională se face la clasa a II-a, elevii având de susținut trei probe: citit, scris și matematică. A doua evaluare are loc la finalul clasei a IV-a.

„Până la gimnaziu, după părerea mea, n-ar trebui să avem aceste evaluări asupra copiilor. Ei sunt într-o perioada de dezvoltare a capacităților de gândire.

În opinia noului ministru al Educației, evaluările ar trebui să pornească începând din gimnaziu și chiar și concursurile la care participă copiii din clasele I-IV ar trebui să se desfășoare doar sub formă de jocuri.

Pavel Năstase a dat asigurări că eliminarea evaluărilor naționale în învățământul primar nu se va face de pe o zi pe alta, ci după o analiză serioasă.

Totodată, ministrul Educației a anunțat că va începe revizuirea totală și sistematică a manualelor, procesul urmând să se încheie în cel mult un an, cu simplificarea lor.

Sursa: www.ziare.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *